Bejelentés


A búzafű Egészség egy életen át!

A búzafű ásványianyag-tartalmaA vitaminok mellett szintén nagyon fontos, a folyamatos ásványianyag ellátás. Elengedhetetlenek a szerves ásványok a szervezet felépítéséhez éppúgy, mint minden, a szervezetben végbemenő folyamathoz, vagy az elsavasodásunk megelőzéséhez. Hiányuk esetén fáradtnak, levertnek, tompának érezzük magunkat.


Fontos megjegyezni azonban, hogy itt a szerves ásványi sókról van szó, ami nem azonos a természetben mindenütt előforduló szervetlen ásványokkal. Ez utóbbiak fogyasztása nem javasolt, mivel szervezetünk kevésbé tudja azokat felhasználni, ráadásul túladagolásnál még mérgezést is okozhatnak. Gondoljunk csak például a rozsdás szögre. Ez szervetlen vasból épül fel, és mérgezést, okozhat, míg a búzafűben és más növényekben szerves kötésben található vas résztvesz a hemoglobin felépítésében, és ezáltal javul a vér oxigénszállító képessége. Sajnos sok étrend-kiegészítő tablettában ennek ellenére szervetlen ásványokat találunk.


 A nyomelemek ugyan kisebb mennyiségben, de szintén nélkülözhetetlenek. Közülük többnek a hatását még nem ismerjük pontosan, a vizsgálatok most kezdik csak feltárni jelentőségüket.


 A búzafűben található több mint 90 féle ásványi anyag és nyomelem közül a legfontosabbak a következők:


 kálium (K) – a „fiatalság ásványa” erősíti az izmokat, szépíti a bőrt, kontrollálja a testsúlyt kalcium (Ca) – az erős csontok és fogak felépítője, szabályozza a szívverést magnézium (Mg) – részt vesz a kiválasztásban, és a belek védelmében nátrium (Na) – segíti az emésztést, szabályozza a vízháztartást vas (Fe) – a vörösvérsejtek alkotóeleme, hiánya vérszegénységet okoz szelén (Se) – segít a rák elleni küzdelemben, elsőrangú antioxidáns cink (zn) – inzulin alkotórésze, nemi szervekben nélkülözhetetlen
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!