Bejelentés


A búzafű Egészség egy életen át!


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

A búzafű vitamintartalma


 


A friss búzafűlé több C-vitamint tartalmaz, mint a legtöbb zöldség, például a paradicsom és a burgonya. Közel annyi található benne mint a citrusfélékben, és más gyümölcsökben.


Nagyjából ugyanannyi A-vitamint tartalmaz mint a saláták, sárgarépa, kelkáposzta, tehát többet mint a legtöbb gyümölcs. Ráadásul mivel itt az A-provitaminjáról a karotinról van szó, ez semmilyen mennyiségben nem mérgező. Szemben a májban, halzsírban, és a legtöbb táplálék-kiegészítőben található A-vitaminnal, ami májunkban felhalmozódva mérgezővé válik.


 Rengeteg B-vitamint is tartalmaz a búzafű, a B1-től a B12-ig. Ezekből ugyan mennyiségileg kevesebbre van szükségünk, azonban a folyamatos ellátás nagyon fontos.


Viszonylag újabb felfedezés a B17 (laetrile) tartalma, ami a rákos sejtek roncsolásában vesz részt.


Szintén megfelelő mennyiségű E-vitamint tartalmaz a friss lé, és szerencsénkre ezt olyan formában ami lényegesen könnyebben szívódik fel mint a mesterségesen előállított fajtája.


Ezen kívül találunk még a búzafűben jelentős mennyiségű D-, H-, és K-vitamint is, így összességében egy vitaminokban páratlanul gazdag tápláléknak tekinthetjük ezt a zöld levet.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!